Šokoladinis viskio pyragas
Chocolate Whisky Cake
170 g nesūdyto sviesto, supjaustyto 1.2 cm storio kubeliais
85 g kakavos miltelių
1 1/2 stiklinės stiprios kavos
1/2 stiklinės airiško viskio
200 g cukraus
150 g rudojo cukraus
240 g miltų
1 1/2 a. š. sodos
3/4 a. š. druskos
1/4 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
1/8 a. š. maltų gvazdikėlių
3 dideli kiaušiniai
2 a. š. vanilės ekstrakto (arba porą lašų esencijos)
1 stiklinės smulkinto, aukštos kokybės tamsaus šokolado (apie 175-180 g)
cukraus pudros
Orkaitę įkaitinti iki 170C.
25 cm skersmens atsegamą formą ištepti sviestu ir pabarstyti dugną bei šonus 2 v. š. kakavos miltelių.
Karšto vandens vonelėje pašildyti kavą, viskį, sviestą ir likusius kakavos miltelius. Sviestui ištirpus įmaišyti cukrų ir masę nuimti nuo ugnies. Ataušinti.
Dubenyje sumaišyti miltus, sodą, druską, pipirus ir gvazdikėlius.
Kiaušinius išplakti su vanilės ekstraktu.
Kiaušinius įmaišyti į pilnai ataušusią šokolado masę. Įmaišyti miltų mišinį, pabaigoje sudėti smulkintą šokoladą.
Tešlą sudėti į pasiruoštą formą ir kepti 55-65 min., kol pyragas iškeps.
Patiekiant pabarstyti cukraus pudra.
- sodą nugesinau su šaukšteliu grietinės ir įmaišiau į masę.
Skonis: 10/10
Solidu, vaikų gimtadieniui nekepkit :). Viskis jaučiasi gana ryškiai, kvapnus ir subtiliai saldus. Juodųjų pipirų negailėkit, nes tai vienas kertinių dalykų, kas padaro šį pyragą įsimintinu.
Švelnūs gvazdikėliai sufleruoja, kad tinkamiausias sezonas šiam gėriui kepti – vėlyvas ruduo ir žiema.