Makaronai su žaliais žirneliais
Macaroni Peas
300 g smulkių makaronų
500 g žalių žirnelių (puikiai tinka šaldyti)
1 česnako skiltelė
45 g sviesto
druskos, pipirų
30 g kieto sūrio, tarkuoto
smulkintų petražolių arba bazilikų
duonos patiekti
Žirnelius užpilti verdančiu vandeniu ir palikti kelioms minutėms.
Makaronus sudėti į verdantį, pasūdytą vandenį ir išvirti.
Sviestą ištirpinti keptuvėje, sudėti pjaustyą česnaką ir kelias minutes pakepti.
Į smulkintuvą sudėti pusę kiekio žalių žirnelių, keptą česnaką ir sviestą, sudėti sūrį, įpilti apie 6 v. š. vandens. Sutrinti į vientisą tyrę, sumaišyti su likusiais žirneliais, pagardinti druska ir pipirais.
Išvirusius makaronus sumaišyti su žirneliais. Pagardinti tarkuotu sūriu ir prieskoninėm žolelėm.
Patiekti su skrudinta duona.
Skonis: 9/10
Patiekalas yra vasariškas, lengvas ir greitai pagaminamas. Patiekiant galima užbarstyti tarkuoto Parmezano, bet kietas ožkų sūris taip pat yra puikus sprendimas.
Kad ir kaip keistai kai kuriems atrodo, makaronus kartais tinka valgyti su duona.