Matcha brauniai
Green tea brownies
113 g sviesto
250 g balto šokolado
2 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
žiupsnis druskos
1/4 stiklinės žalios arbatos (matcha) miltelių
1/2 a. š. migdolų ekstrakto
1/4 a. š. vanilės ekstrakto
1/2 stiklinės migdolų plokštelių
Orkaitė – 180C. Kepimo popierium iškloti 20×20 cm kepimo formą.
Sviestą ir 170 g balto šokolado ištirpinti karšto vandens vonelėje ir palikti kiek ataušti. Į masę įmaišyti kiaušinius ir žalios arbatos miltelius.
Įmaišyti miltus, druską, migdolų ir vanilės ekstraktą. Pabaigoje įmaišyti migdolus ir smulkintą likusį baltą šokoladą.
Tešlą supilti į formą, išlyginti paviršių ir kepti 20-25 min.
Ataušinti ir supjaustyti kvadratėliais.