Šokoladinis ruginis pyragas.

IMG_1532

Šokoladinis ruginis trupininis pyragas
Chocolate Rye Crumb Cake

Trupiniams:
1/3 stiklinės cukraus
1/4 stiklinės miltų
1/4 stiklinės ruginių miltų
3 valg. š. kakavos pupelių
2 valg. š. kakavos miltelių
žiupsnis druskos
55 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais

Sumaišyti visus ingredientus išskyrus sviestą. Sudėti sviestą ir trinant įmaišyti į miltų masę, kad susidarytų tešlos trupiniai.

Pyragui:
3/4 stiklinės miltų
3/4 stiklinės ruginių miltų
1/2 stiklinės kakavos miltelių
1 a. š. kepimo miltelių
3/4 a. š. sodos
žiupsnis druskos
170 g sviesto, kambario temperatūros
1/2 stiklinės cukraus
1/3 stiklinės rudojo cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 a. š. vanilės ekstrakto
3/4 stiklinės kefyro/rūgpienio
1/4 stiklinės graikiško jogurto

Orkaitė – 180C. 23 cm skermens apvalią formą išklokite kepimo popieriumi.

Sumaišykite miltus, ruginius miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą ir druską.
Minkštą sviestą išplakite su baltu ir rudu cukrumi iki purumo. Įplakite kiaušinius ir vanilę.
Lėtai plakant mikseriu įmaišykite pusę miltų kiekio ir kefyrą. Įmaišykite likusius miltus ir jogurtą.

Tešlą sudėkite į formą, paviršių apibarstykite paruoštais trupiniais. Kepkite 60-70 min. įkaitintoje orkaitėje, ar pyragas iškeptas patikrinkite įsmeigę dantų krapštuką į pyrago vidurį (krapštukas turėtų būti neaplipęs neiškepta tešla).

Pyragą palikite atvėsti formoje. Jeigu norite, prieš patiekiant lengvai apibarstykite cukraus pudra.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: