Mary Berry obuolių pyragas/ Mary Berry Apple Cake

Tęsiant obuolių pyragų kepimo sezoną, dar vienas iš jau seniai norėtų iškepti repertuaro. Pyragas vienas iš sunkesnių (skonio atžvilgiu), mažiau obuolių, bet papildomai gausu graikinių riešutų ir razinų. Toks per viduriuką tarp obuolių pyrago ir razinų kekso.

22751502_1613977071992865_1161980708_o

Mary Berry Obuolių Pyragas
Mary Berry Apple  Cinnamon Cake

225 g sviesto
150 g rudojo cukraus
3 dideli kiaušiniai
100 g graikinių riešutų, smulkintų
100 g razinų
225 g miltų
žiupsnis druskos
2 a. š. kepimo miltelių
400 g obuolių, nulutpų, be sėklalizdžių ir sutarkuotų
1 a. š. cinamono

rudojo cukraus
graikinių riešutų, smulkintų
cukraus pudros

Orkaitė – 180C. Kepimo popieriumi išklokite 23 cm skersmens apvalią atsegamą kepimo formą.

Išsukite sviestą su cukrumi iki purumo. Po vieną įmaišykite kiaušinius.
Sumaišykite miltus su druska ir kepimo milteliais. Į kiaušinių ir sviesto masę įmaišykite persijotą miltų mišinį, pabaigoje įmaišykite razinas ir smulkintus graikinius riešutus.

Pusę tešlos kiekio sudėkite į kepimo formą, išlyginkite paviršių. Sudėkite tarkuotus obuolius, paviršių pabarstykite cinamonu. Sudėkite likusią tešlą, paviršių išlyginkite ir pabarstykite ruduoju cukrumi, paberkite mažą saujelę smulkintų graikinių riešutų.

Kepkite orkaitėje 1 – 1,5 valandos, kol pyragas gražiai iškils, paruduos, o įsmeigus dantų krapštuką į pyrago vidurį jis liks švarus.

Pyragą ataušinkite, išimkite iš formos. Patiekiant pabarstykite cukraus pudra.

P. S. jeigu jaučiatės itin išdykę, vakarą prieš kepant pyragą razinas galite palikti nakčiai brinkti sidre/rome.

____________________________________________________________________________________________

Another wonderful apple cake for this splendid autumn season. This apple cake is more rich and heavy than its’ previously published cousin, includes some raisins and walnuts for a more “wintery“ feel.

The recipe in english can be found here. The only thing I modified – decreased brown sugar from 225 g to 150 g (usual stuff).

If feeling naughty, feel free to soak your raisins in cider/rum overnight and proceed using them as the recipe suggests.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: