Pravėsus orams salotų lapus valgyti darosi nebe taip šaunu kaip buvo vasara, todėl kruopų pagrindu paruoštos salotos yra gera idėja. Jos sotesnės, bet atrodo spalvingai ir gaiviai. Be to, improvizacijai palikta pakankamai erdvės.
Šias salotas esu nusižiūrėjus iš VMG “7 ingredientai“ pusryčių sekcijos.
Originalus receptas buvo: grikiai, vyšniniai pomidorai, virti putpelės kiaušiniai ir mėgstamų salotų lapai. Mes nuo savęs pridedam keptas cukinijas, sotumui dar pagardinam kepta vištiena arba rūkyta žuvim, su putpelės kiaušiniais nežaidžiam ir tiesiog ant viršaus sodinam minkštai (ar kietai) virtą kiaušinį.
Grikių salotos
Idėja iš VMG “7 ingredientai“
virtų grikių
nedidelės cukinijos
vyšninių/slyvinių pomidorų
minkštai virtų kiaušinių
Rūkytos žuvies/keptos vištienos
mėgstamų salotų (rukolos/sultenės/salotų mišinio)
alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų
Cukinijas supjaustykite pusžiedžiais ir pakepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kad apskrustų. Kepant pagardinkite druska ir pipirais.
Ataušintas cukinijas, vištieną/žuvį sumaišykite su grikiais.
Į lėkštę dėkite salotų, grikių-cukinijų, per pusę perpjautų vyšninių pomidorų. Patiekiant ant salotų pasodinkite per pusę perpjautą minkštai virtą kiaušinį, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais bei patiekite.
P.S. Visokios simpatiškos mikro žolelės ir daigai ant pačio viršaus atrodytų žavingai, o ir sveika būtų.
Kaip suprantate, salotos lengvai pritaikomos vegetarams. Ožkos sūris, manau, ten puikiai tiktų.
Skonis: 9.5/10
Šios salotos pietus atstojo jau ne kartą. Buvo ir bus kartota.