Slyvų pyragas su traškia migdolų plutele

p1220540

Slyvų pyragas su traškia migdolų plutele
Spiced Plum Cake with Toffee Glaze

Viršutinė dalis:
350 g slyvų
stiklinė migdolų plokštelių
2 v. š. miltų
60 g rudojo cukraus
1/2 a. š. malto cinamono
1/2 a. š. malto kardamono
2 v. š. tirpinto sviesto

Orkaitė – 180C.
Migdolus sumaišykite su miltais, cukrumi, prieskoniais ir tirpintu sviestu.
Slyvas perpjakite per pusę, išimkite kauliukus ir padalinkite į aštuonas lygias dalis.

115 g sviesto, kambario temperatūros
100 g rudojo cukraus
175 g miltų
1/2 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. kepimo sodos
1 1/2 a. š. malto kardamono
1/2 a. š. druskos
2 dideli kiaušiniai
1 a. š. vanilės ekstrakto
125 ml kefyro/pasukų

Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, soda, kardamonu ir druska.

Sviestą ištrinkite su cukrumi iki purumo, 3-5 min. Po vieną įmaišykite kiaušinius, įmaiškykite vanilę.
Sudėkite pusę miltų, išmaišykite. Įmaišykite pasukas ir likusius miltus.

Atsegamą apvalią, 23 cm skersmens formą ištepkite riebalais (arba galite naudoti ir paprastą, neatsegamą formą, tik išklokite ją kepimo popieriumi, kad pyragą būtų lengva iškelti).
Paruoštą tešlą sudėkite į formą, išlyginkite paviršių. Sudėkite pjaustytas slyvų skilteles ir užberkite pasiruoštu migdolu mišiniu.

Dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite 55-60 min., kol pyragas iškeps. Jei migdolų paviršius pradės gerokai skrusti pyragui dar neiškepus – uždenkite folija ir kepkite toliau.

3 v. š. rudojo cukraus
3 v. š. riebios grietinėlės
2 v. š. sviesto
žiupsnelis druskos
1/4 a. š. vanilės ekstrakto

Visus ingredientus sudėkite į mažą priskaituvį ir palengva maišant užvirkite. Sumažinkite ugnį ir pavirkite apie 1 min.
Padažu apšlakstykite pravėsusį pyragą ir patiekite.

Skonis: 9.5/10

Irisinis padažas nėra būtinybė, bet niekad ir nepakenkia. Jei jo negaminsite, tiesiog pyragą pabarstykite cukraus pudra prieš patiekiant. Nemanau, kad bus didelis nuostolis.
Slyvas rinkites saldžiarūgštes ir prieš kepant išdėliokite gana gausiai, nes po traškiais saldžiais migdolais pasitinkanti slyvų rūgštelė yra šio pyrago esmė.

Nesumeluosiu, kad tai yra vienas puikiausių kepinių rudeniui – cinamono ir kardamono kvapas apgaubia šiluma, o pyrago saldumas maloniai kontrastuoja su slyvų rūgštele.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: