Šokoladinis raudonojo vyno pyragas
Red Wine Chocolate Cake
210 g miltų
75 g kakavos miltelių
1 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. druskos
1/2 a. š. cinamono
225 g sviesto, kambario temperatūros
150 g rudojo cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 a. š. vanilės ekstrakto
300 ml raudonojo vyno
Orkaitė – 180C.
Kekso formą išklokite kepimo popieriumi.
Sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius, druska ir cinamoną.
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrum iki purumo. Po vieną įmaišykite kiaušinius ir vanilės ekstraktą.
Sudėkite miltų masę pakaitomis su raudonuoju vynu. Nepermaišykite tešlos.
Tešlą sudėkite į pasiruoštą kepimo formą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. 10 min. pyragą paaušinkite formoje, tada išimkite ir ataušinkite ant grotelių galutinai.
Patiekite paviršių pabarste cukraus pudra.
Skonis: 10/10
Apsieikime be įžangų – pyragas labai geras. Alkoholis iki galo neišgaruoja ir lieka švelnus vyno besikandžiojimas. Cukraus eilinį kartą gerokai pamažinau, kas, mano nuomone, pyragą padaro dar labiau “suagėlišką“.
Tankesnis, bet drėgnas. Brownie gal ir neprimena bet atskleidžia bene geriausias pyrago savybes.