Beveik maniau, jog parazitams reikės kiek pailsėti. Vaikštom į jau patikrintas vietas ir naujų perdėm nesidairom.
Apie Naked Bite sužinojau visai atsitiktinai. Iš kolegos, kuris, skirtingai nuo manęs, verslo žinias kartais pavarto. Buvo ten ir jau kelis kartus lankyti sidro namai, ir negirdėtas Naked Bite. Iš karto nusprendžiam patikrinti informaciją ir nuotraukas pažiūrėti.
– O. Tai čia kaip Stebuklai/Bistro 1 dublis/Uoksas/ Sweet Root?
Nedidelės porcijos, skoningas patiekimas ir vakarais ruošiamos degustacinės vakarienės. 5 patiekalai nuo 18 valandos – 85 lt. 11-15 val, dienos pietų pasiūlymas -22/27 lt. Pastaruoju ir pasinaudojam.
Apie 14.15 įžengiam jau bijodami išgirsti, jog kurio nors patiekalo neturi. O tai būtų tricky, mat atskirai vieno patiekalo ten nenusipirksi. Perki arba užkandį ir pagrindinį, arba dar ir desertą šalia.
Restoranas tuščias ir patiekalus visus turi. Mums davus meniu (ir Mantui dar nespėjus su juo net susipažinti) aš tvirtai nusprendžiu, jog norėsime komplekto už 22 ir 27 lt. Sutinku antrosios pusės kiek pasimetusį žvilgsnį ir užtikrinu, jog desertu pasidalinsim. Žodžiu, griebiau visus jaučius/arklius ir ožkas už ragų ir neleidau Mantui net susipažinti ką pietums šiandien valgys. Kažką išlemenu apie lašišos tartarą ir antį. Tik tiek.
Pradžiai gauname užkandį prieš pirmąjį patiekalą: tunas ir agurkų želė.
Pora kąsnių įžangai. Skoninga ir paprasta. Želė gaivi, tunas standus ir lengvai sūrstelėjęs.
Toliau keliauja sūdytos lašišos tartaras su svogūnais, kaparėliais ir ruginės duonos traškučiu. Kuo toliau, tuo įdomiau. Bendra patiekalo skonių tema – sūrumas, bet išreikštas skirtingais būdais: jaukios ruginės duonos, švelnios rūgštelės turinčiais kaparėliais ir gaivios lašišos.
Pagrindiniam patiekalui – antis su perlinėmis kruopomis, porais ir apelsinų padažu. Beveik nurovė stogą. Apskrudusi, bet švelni ir sultinga antis, patiekta su (kaip klasika ir diktuoja) lengvu apelsinų padažu, saldžiais porais ir perlinių kruopų koše. Viskas derėjo tobulai, o labiausiai sužavėjo tai, jog kiekviena patiekalo sudedama dalis sugebėdavo perteikti idėją ir tuoj pat atgauti savo natūralų skonį. Pirmas poro kąsnio įspūdis – saldumas, kuris tuoj pat pereina prie poro pikantiškumo. Antis – gaivus apelsinas, bet tuoj pat lieka raumeningos, bet švelnus mėsos pojūtis. Kaip žaidimas: lengva apgaulė pradžioje ir tiesos atskleidimas netrukus.
Pabaigai, braškės ir šokoladas.
Braškių želė, šerbetas ir baltojo šokolado bei cappuccino pudra. Ryšku, gaivu ir vasariška. Mano pasirinkti desertai gal ir būna kiek kitokie, bet šio išpildymui neturiu jokių pretenzijų.
Naujoji banga. Kaip buvo kava išsinešimui ir burgeriai, taip dabar moderni ir kiek minimalistinė virtuvė, kuri bando pakerėti įvairių ingredientų dermėmis ir įrodyti, jog svarbu kokybė, o ne kiekybė. Vietos, kur maistas ir menas susijungia į visumą. Tai pramoga, edukacija, nauji potyriai ir įspūdžiai. Ne kiekvienai dienai ir išankstinio nusiteikimo reikalauja, bet tokios vietos tampa savotišku įvykiu kartais į rutiną pavirtusioje kasdienybėje.