Vos prieš savaitę atsidarę, jaukioje Mėsinių gatvėje su meniu TIK anglų kalba ir atsiskaitymu TIK grynais. Alkoholio licenzijos DAR neturi, bet, spėju, ne už kalnų.
Burgerinės dygsta panašiu efektu kaip ir coffee takeaway nežiloj praety. Kažkas (ir ne vienas) pamatė, kad burgerius perka ir nusprendė, jog ir jie gali juos daryti. Viarslas.
Mano atveju viskas prasidėjo nuo Marso. Prieš porą metų burgeris buvo bene pavydėtinas, dabar apie jį net nebeverta kalbėti. Studio 9 – nieko ypatingo, Zoe’s – kaina užkelta ir net normalaus čederio parūpinti nesugeba. Boom burgers girdėjom, jog skonių palete nešvyti, o iki Indie bar nusigauti dar nespėjom. Bet kažko irgi nesitikiu.
Liko Drama, kurios eksperimentai burgerių tema labai sveikintini ir pusryčiai neblogi. Dar kažką praleidau?
Le Butcher. Saulėtą šeštadienio rytą jie dirba nuo 10. Nežinau, stipriai reklamavosi ar ne, bet apie juos sužinojau gana atsitiktinai, o ir followerių FB daug KOLKAS neturi. Gatvė rami, už lango praeivių nedaug. Didelis veidrodis, juodos, kreida patepliotos lentos, truputukas mėlynos spalvos ir žvakes imituojantys šviestuvai suteikia švelnų prabangos jausmą. Visai neįkyrų. Erdvė nedidelė, bet gana jauki. Gauname anglišką meniu, ant lentos – pusryčių pasiūlymas: burgeris su šonine, BBQ padažu, karamelizuotais svogūnais, kiaušiniu ir čederiu (12 lt). Nori jautienos maltinuko? +8 lt. Nori bulvyčių/ salotų? + 3, 5 lt.
Aš pasiemu pusryčių pasiūlymą, Mantas, perbėgęs akimis meniu pasiema kitokio pobūdžio, kiek paprastesnį burgerį. Išskyrus normalų Čederį, jie dar ir su Tomme de Savoie gamina. Fancy, isn’t it? And we love it.
Burgerių kainos šokinėja apie 20 lt (16-25 lt). Iš esmės, kaip ir visur. Bulvytės/ kopūstų salotos skaičiuojamos atskirai.
Gauname burgerius, dėl viso pikto, paprašome ir įrankių. Be reikalo. Burgerio seniai nebuvo taip patogu valgyti rankomis. Thierry keptos bandelės, vidutiniškai (puikiai) kepta mėsa: apskrudęs paviršius ir gausiai rožinis vidus. Saldūs karamelizuoti svogūuai, neperkeptas, skysto trynio kiaušinis ir tinkamai paskrudusi šoninė. Burgeris sultingas, harmoningas ir neperdėm didelis. Tokio dalyko jau seniai nevalgiau.
Vietoj chips’ų – paskrudintos bulvių skiltelės. Netraškios, bulvinės, tinkamai prieskoniais pagardintos. Patiko.
Vienintelis dalykas, kuris Mantui užkliuvo – pasigedo salotų/pomidorų ir kitokių daržovių. Bet pripažino, jog tai buvo jo burgerio pasirinkimas. Kokio norėjo, tokį ir gavo.
Pabaigoje klausiame, kodėl meniu tik anglų kalba? Nes kai kurias sąvokas sunku išversti į lietuvių kalbą.
O šefas? Lietuviškai šneka? Ne. Prancūzas. Ir…. ir dar kažkas.
Kai jau galvojam, kad burgerių tema išsemta, atsirado jie. Jei turim daug burgerių, nereiškia, jog jie yra geri. Le Butcher atėjo ir pakerėjo. Ir nugalėjo.
Nueisim dar į Dramą, nes senokai buvom (ir kad išsiaiškinti, kas šiuo atveju burgerių mūšį laimi), bet vietą primigtynai visiems rekomenduoju.
Na jau taip skaniai aprašyta, kad seilė nutįso, garbės žodis 🙂 🙂
Man prisiminus irgi seilės tįsta 😀
Kad taip į Vilnių nusigavus greitu metu, ech…
:)))
Iš Kauno greitasis traukinys – mažiau nei valanda. Palik ramybėj atsakingo žmogaus mąstymą ir have some fun. Per išeigines :))
Mes taip pat su Uoksu darėm. Tik vidury savaitės. Pusdieny paskyrėm, kad nuvažiuoti ir dienos pietų pavalgyti :)). Mažas nuotykis.
o jie sekmadieniais dirba? kažkaip nerandu informacijos dar niekur.
Pr-Sek: 11-22 val.
o šeštadieniais nuo 10 tada tik išrinktuosius įleidžia? 🙂
😀
I wish.
Ankščiau dirbo nuo 10. Šią savaitę paskelbė, jog nuo šiol dirbs nuo 11. 🙂
aišku, ačiū 😀
Buvom ir mes, tai tikrai, retas burgeris taip tvarkingai susivalgė. Jokių apsidrabstymų, per mažos bandelės sindromo ir panašių reikalų. Eisim dar 🙂
Aš irgi vis planuoju eiti dar. Senokai taip nesiveržiau burgerio valgyti :DD
o man itin patiko jų interjeras, apskritai koncepcija su pavadinimais, puikios bandelės bei kad jautieną ir rekomenduoja, ir daro tikrai rausvą – bet nėra ta jautiena tokio intensyvaus skonio, kaip galėtų būti. Pasakojo, kad kruopščiai atrenka žaliavą iš gerų tiekėjų, bet kiek dvejoju. Galbūt kitur tą mėsą pabrandina ilgiau, kad skonį stipresnį išgauna, nežinau.
O mes siūlome gandais nesivadovauti, o ateiti pas mus, paragauti, ir nuomonę apie skonių paletę susidaryti patiems 🙂