Yra vietų, apie kurias sužinai tau dar nespėjus jų pasiekti, kitos – užkliūna savaime. Pastarasis atvejis galioja Kas Kas kai jį pirmą kart pamačiau keliaujant link Briusly. Trumpas pavadinimas, maloni išorė, galbūt kažką žadantis fb puslapis. Viena naujesnių taisyklių, kurių laikomės – naujas vietas kartais gerai pradėti pažinti nuo dienos pietų. Kaip ir minėjau, virtuvė ta pati, kainos dažniausiai mažesnės.
Visiškai spontaniškai, nuostabiai saulėtą penktadienio popietę akimis sparčiai permetam kelis pasiūlymus ir bedam į Kas Kas – šiandien eisim čia.
Ten atsiduriam apie 12 valandą, kai darbas tiesiog verda. Viduje malonu, gan erdvu, nesunkiai randam stalelį ir atsisėdam. Padavėjai bene pasišokinėdami zuja iš vieno kampo į kitą neaplenkdami ir mūsų. Meniu niekas net nepasiūlo (gal ir čia priimta kaip Soul Box’e, kad dienos pietų metu niekas negamina pašalinių patiekalų iš pastovaus meniu. Nori – ateik vėliau) tik pasiteirauja ar jau išsirinkom?
- Kreminė lašišos sriuba su čiobreliais ir grietinėle.
- Parmezanu ir saulėje džiovintais pomidorais įdaryta vištienos krūtinėlė, patiekiama su česnakine bulvių piure ir daržovių salotomis.
- Sicilietiška Pasta Canelloni su mėsa ir balto vyno padažu.
Viskas skamba maloniai, mintyse jau įsivaizduoja gražiai apskrudusia vištiena ir puikius Canelloni. Laukiam, oi laukiam.
Atkeliauja sriuba. Be duonos. Problema nedidelė, turbūt per skubėjimą, bet mes kaip mat tarpusavy pajuokaujam, jog duona čia priklauso tik užsieniečiams (už mūsų sėdinti trijulė jos gauna apsčiai). So, improve your english before going there.
Sriuba tiršta, čiobrelių perdėm nejaučiau ir šventai tikiu, jog du pagrindiniai ingredientai buvo bulvės ir lašiša. Pati drįsčiau tokią sriubą dar kiek praskiesti. Namų gamybos lygio, bet visai maloni.
Po kurio laiko atkeliauja mūsų pagrindiniai patiekalai. Va čia tai…
Vištiena minkšta, gan švelni, padažas visiškai beskonis. Jo paskirtis – kad nebūtų perdėm sausa ir prie švelnios mėsos bei bulvių košės jis visai tinka. Bet jei paragautas atskirai – net druskos pagailėta. Bulvių košė česnakinė nepasirodė, o daržovių salotos… ar mes tai vadiname salotomis? o.O Bent jau keli gražgarsčių lapeliai reikalą būtų pataisę.
Vištiena įdaryta bene į tyrelę sutrintais pomidorais – atitinkamai skonis jų tampa žymiai švelnesnis, o ar Parmezano ten įdėjo tai jau nesigilinau. Kaip Mantas sakė – na, neva komfortabilus maistas, bet dabar pagalvojus, tai komfortabilus tiek, kiek įmanoma atitaikyti druskos ir pipirų kiekį bei nepamiršti viską užkloti sūriu (canelloni).
Prieš mane pastatyti canelloni kaip mat suburia minčių srautą, ar jei kam nors parodyčiau jų paveikslėlį, atspėtų, jog ten vamzdeliniai makaronai slepiasi?
Švelniai pervirta/perkepta Sicilietiška Pasta Canelloni su visiškai į tyrelę sutrinta mėsa ir nejuntamu – nematomu baltojo vyno padažu, paslėpta po sūrio sluoksniu, krapais ir pomidorų skiltelėm. Beabejo, valgyti įmanoma, nes vėl – nei per sūru, nei perdėm blanku, bet toks maistas nieko gero nežada.
Galbūt man būtų smalsu pamatyti-paragauti jų pastovųjų meniu, bet akivaizdžiai dienos pietų pasiūlymu labai sužavėti nebuvom. Maistas valgomas ir aprašomas žymiai prašmatniau, nei iš tikro yra. Kol kas minty turim daugelį kitų vietų, o kaip bus vėliau – pamatysim.