11 vieta Trip Advisor. Kodėl apie tai? Nes ankstų sekmadienio rytą ten užsukus net susimąstom, kiek iš ten esančių žmonių apsilankė dėl Trip Advisor rekomendacijos. Lenkiu link to, jog daug ten užsieniečių.
Ne kartą, tais šaltais žiemos vakarais, kai sedėdavom ir gerdavom šaltalankių arbatą, užsikąsdami vis kokiu pyragu mačiau, kaip vietoje kepa lietinius, tiekia nesaldžius patiekalus, kuriems mes niekaip negalėjom susiruošti. Iki šio ryto.
Tęsiant mūsų sekmadienio pusryčių tradiciją šį kart nusitaikėm į Pilies kepyklėlę, Tiksliai žinojom, jog ragausim lietinį ir omletą. Kaip tarėm, taip ir padarėm.
Belaukiant savo pusryčių gavau cappuccino, kuris pasirodė esąs visai neprastas: saldi, ne akimirksniu susmeganti pieno puta ir malonus, pieniškas bet ne blankus kavos skonis. Gera pradžia – pusę darbo. Netrukus atkeliauja omletas su kumpiu ir daržovėmis, o vėliau – lietinis su obuoliais.
Pamačius omletą kiek nustembu, mat tokio “tarybinio“ patiekimo jau senokai nemačiau: tradiciškai keptas omeltas, o šalia patiekta keletas pomidoro skiltelių ir raugintų agurkų griežinėlių. Net šypteliu, bet toli gražu ne dėl “maloniai apnikusios nostalgijos“. Pradedam valgyti ir paaiškėja, jog omletas netgi labai neblogas: neperkeptas, malonaus, kiek kreminio skonio, o ir įkepti priedai ten gerai tinka. Pas mamą gal ir tenka valgyti raugintus agurkėlius, bet kitur man tai jau nepridera. Nežinau, ar autentikos jie laikosi ar dar ko, bet jei patiekimas būtų ne ką prastenis už omletą, žemai prieš juos nulenkčiau galvą.
Mano atkeliavęs lietinis atrodo kaip dar vienas tarybinės valgyklos “šedevras“: į keturias dalis perlenktas, įdarytas obuoliais ir dar patiektas su braškių uogiene. Kam ten uogiene, kai viduje yra obuolių džemas iki šiol nesuprantu. Kalbant apie patį lietinį, tai bent jau gerai, kad crepu nevadina, nes kaip crepui jis storokas (ir traškių kraštų neturi). Obuolių džemas man patinka bene labiausiai, nes smulkūs gabalėliai jaučiasi ir naminio džemo įspūdį sudaro. Bet tai niuansai. Lietinis susivalgo gerai, bet atminty vargiai nušvis kaip tobuliausi pusryčiai.
Jaučiuos, lyg kepyklėlė organizuotų tam tikrą išbandymą: svarbiau išvaizda ar maisto skonis (nes abiejų negausi)?
Man svarbu viskas.
Pusryčiauti vargiai eisim, bet nuo pyrago gabalėlio tai atsisakyti neplanuoju.