Thierry ir D’oro.

2013-09-22 09.30.21

Nėra kokioje centrinėje Vilniaus gatvėje, bet šiai kepyklai tai ir nebūtina. Kam reikia, tas garantuotai apie juos palaimintą egzistavimą žino.

Bandeles, prancūziškus batonus ir duonos kepalus ten žmonės perka ne po vieną ir ne po du. Mamos su vaikais, senukai, studentai, bendradarbiai, švarkuoti dėdės ir tetos – publika ten įvairi (kaip Užupiui ir priklauso).

Rimtos konditerijos tema plėstis neverta – iš Thierry kepyklos ją galima pamatyti ne vienoje Vilniaus vietoje: Dione ledainė, Mamma Mia (už Thierry desertus ją daugelis myli). Tie patys miniatiūriniai pyragaičiai, susodinti ant “auksinių“ popierinių padėklėlių džiugina akį ir skrandį. Vieta gal ir ne tokia “prestižinė“, kaip Mamma Mia Stiklių gatvėje, bet būtent čia ir gimsta tie konditeriniai stebuklai.

Kava, drąsiai sakau, jog viena iš malonesnių, todėl tai labai potenciali vieta ne tik puikioms bandelėm išsinešimui, bet ir prisėdimui ir jų pavalgymui prie puodelio kavos ar arbatos :).

Suplanavom savo sekmadienį pradėti būtent nuo čia. Užsivilkom paltus, striukes ir apie 9 valandą išėjom į rudeninį Vilnių. Tylu, ramu, švelniai apsiniaukę, o įtrauktas vėsaus oro gūsis tiesiog ir paskleidžia rudenį po visą kūną.
Jau artinantis prie Thierry, jaučiu, kaip iš tolo matoma croissant iškaba tiesiog žada, jog rytas bus…toks geras, ypatingas, šiltas ir skanus.

Norim migdolinio ragelio su šokoladu, bandelės su obuoliais ir tradicinio ragelio. Susipakuojam ir išeinam link D’oro kavinukės, apie kurią paukštelis pašnabždėjo, kad kava ten labai.

Praveriam duris ir mus tuoj pat pasitinka kavos aromatas. Žmonių nėra, baristos už baro jau laukia užsakymo, aplinka jauki, nors kažkokia neaiškia (mistiška?) magiška aura pripildyta.
Mantas nori juodos kavos su pienu, aš – cappuccino.

2013-09-22 09.41.40

Manto juoda – intensyvi, malonaus, galbūt vos švelniai karstelėjusio skonio. Mano cappuccino su standžia ir saldžia pieno puta, po kuria kava linkus pasislėpti ir iš pirmo karto net neduoda apie save žinoti. Manto žodžiais, kava tikrai geresnė, nei daugelyje Vilniaus vietų, bet panašios rasti galima. Bet kokiu atveju, sėdim abu patenkinti, šypsomės iki ausų, pereinam prie bandelių.

Paprastas ragelis – traškus, sluoksniuotas ir minkštas, bandelė su obuoliais, traški, švelni ir obuolių įdaras namais ir natūralumu kvepiantis.

Migdolinis ragelis, apskritai, atskira tema, kuriai odę galima parašyti: sluoksniuota tešla ir sunkus bei saldus migdolinis įdaras, o šokolado pasirodymas tolygus tikrai dieviškosios trejybės sąjungai. Mes tikrai žinom, kad nesvarbu, kokias bandeles imsim kitą kart, migdolinis ragelis nuo šiol visada bus tarp jų.

Trumpai drūtai, 7 dieną dievas prisakė ilsėtis ir ankstyvą rytą eiti į Thierry bandelių valgyti, pageidautina – migdolinio ragelio, užsigeriant švelnia, skania ir labiausiai mėgstama kava.

Komentarų: 5

  1. Tobuli rytai, jau ne kartą išgyventi, su Thierry bandelėmis ir kava D’oro. Tik aš ten myliu juodą, be pieno, nes tokios geros tikrai niekur nėra 🙂

    1. Tokie rytai galėtų į gražią tradiciją pavirsti. 🙂
      Kaip vakar Mantui ir sakiau “bent jau šioks toks vilties spindulys, šioje tamsioje ir neaiškioj, SDA ir MA kasdienybėje“. 😀

  2. Ramune · · Atsakyti

    viskas butu puiku, jei ne aptarnavimas… as rimtai nesu is tu, burbanciu del nieko, na, bet siandien jau vyrui pasakiau – viskas, tai buvo paskutinis musu kartas sioje kepykleleje… na, negalima taip tyciotis is klientu – aptarnavimas KLAIKUS. Personalas ten keiciasi nezinau kokiais sviesmeciu greiciais, o pastatytos mergeles su srautais nesusitvarko. Net tobuliausias migdolinis kruasanas nenuplove to neskanaus aptarnavimo, kai lauki puse valandos, nes pardaveja nesugeba apskaiciuoti puses kepalo duonos kainos, paskui neturi grazos, paskui pasibaigia kruasanai, paskui jai pasakai – va, kampe deze ka tik atveztu stovi, paskui ji letai apsidairo, paskui sumaiso kavas… et…. kadangi toks panasus scenarijus vyksta kiekviena savaitgalio ryta, kazkaip jau nebeskanu. Ne i tema cia issiliejau, bet vistiek:)

    1. Man net gaila, kad taip išėjo, mat kruasanai ten tikrai geri :)).
      Bet irgi žinau, jog prasto aptarnavimo joks maistas nepataisys ir tiek.
      Mes senokai buvom, bet planuojam vis kokią dieną vėl nueiti.

  3. […] D’oro jau esu truputuką minėjus. Prieš kiek laiko vėl užėjom kavos išsinešimui: pirmą kartą susipažinom su gilių kava ir […]

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: