Sakau drąsiai, kad AJ šokoladas žino apie šokoladą. Išvada peršasi, nes paragavus keletą skirtingų jų pyragų, labiausiai pasitvirtino (eureka) – šokoladiniai. Kiti – priešingai, rodos, skonis turėtų būti, bet vis kažkas ne taip: perdėm želatininis, perdėm blankus ir neišraiškus, perdėm neatitinka savo apibūdinimo.
Tarkim, žvilgtelkim šiuos: pieninio šokolado ir karamelės skanėstas, riešutinis tortas ir belgiškas šokolado skanėstas.
Pirmasis – mano manymu, tiesiog puikiai šokoladinis. Ir suaugusiui, ir vaikui. Malonus, subalansuotas, svarbiausia – nenuviliantis.
Riešutinis – kiek tvirtesnis, mažiau to kremo kabinimo torto šakutės dantuku, bet savo kategorijoj irgi geras. Užskaitau.
Belgiško šokolado. Nors, apskritai, šokolado gaminių man neapsiverčia liežuvis pavadinti “gaivus, kaip vasaros dvelksmas“, bet irgi geras. Be abejonės, rimtesnis, solidesnis ir išskirtinai – tikriems šokolado gerbėjams.